Lednové pivní novinky
V tomto týdnu dáváme do prodeje jednu novinku a to pivo s všeříkajícím názvem Cocoa Rye Porter 18 %. K chladnějšímu počasí tak nějak tmavší a silnější piva patří, stejně tak jako např horká čokoláda. Proto jsme se rozhodli přidal k várce našeho Portera kakaové boby. Ty jsme nakoupili v bio kvalitě a sami si je pak v domáci troubě opražili a nadrtili. Tuto kakaovou drť jsme přidali jednak do chmelovaru, tak i za studena, Díky tomu má pivo kakaový nádech po hořké čokoládě, doplněné a decentní sladové tóny praženosti. Díky svrchním kvasinkám má pivo také decentní ovocné aromatické tóny.
Zároveň máme v nabídce ještě poslední sudy Opatský ležák tří rmut 12 % .Toto pivo vaříme na počest současného arciopata Břevnovského kláštera pana Prokopa Siostrzonka a zároveň k příležitosti 1 031 letému výročí posvěcení kostela. Na varně byla aplikována nejnáročnější metoda rmutování – na tři rmuty. Díky tomu a kombinaci tří druhů ječných sladů je charakteristická příjemná plnost piva. Originální je rovněž výběr českých chmelů, protože odrůdy Harmonie a Bohemie používáme výhradně na tuto várku. Díky nim má pivo jiný charakter hořkosti a aroma, než mají naše běžné ležáky.