Otevírací doba prodejny

Po: 10:00 - 17:00
Út: 10:00 - 18:00
St: 10:00 - 18:00
Čt: 10:00 - 18:00
Pá: 10:00 - 17:00

Polední pauza
11:45 - 12:30

břevnovský-pivovar

Všechny aktuality naleznete na našem facebooku ZDE.

Pivní sezóna

Také už se těšíte na léto? My moc, proto už jsme si ho naplánovali a zde tak pro Vás máme seznam akcí, na kterých budeme s naším pivečkem nebo středověkým pivovárkem. Na každé akci bude vždy přítomen někdo přímo z pivovaru a bude připraven odpovídat na veškeré pivní otázky :-)) Nuže, my jsme připraveni a už 5. dubna na Okoři začínáme !

brevnovsky-pivni-sezona

Náš Porter aktuálně v prodeji

porter-benedict-pivo2

Dnes 2.3.2015, byl zahájen prodej našeho porteru. Jedná se se o tmavé silné pivo (EPM: 18,5 %hm, Alc: 7,5 % obj), vařeno infuzním rmutováním a svrchně kvašené. Pro toto pivo je charakteristická silnější plnost, nižší hořkost a ovocný tón po černých třešních.

Porter ji pivo pocházející z Velké Británie. Předpokládá se, že první pivo tohoto typu uvařil v roce 1722 londýnský sládek Ralph Harwood a označení porter pochází nejspíše od tehdejších nosičů, kteří po Londýně roznášeli zboží a před domy se ohlašovali voláním: Porter! (Sluha!). Toto pivo bylo pro svou sílu oblíbené především u londýnských dělníků.

Zajímavostí taktéž je, že věhlasný Arthurs Guinness před tím, než začal vyrábět svůj světoznámý stout, se v 70.letech 18.století zaměřil na produkci právě porteru. K tomuto pivu se váže několik dalších poutavých příběhů, o nich ale zase jindy. Inu budete-li mít chuť poznat kus Británie, vrátit se tak trochu v čase anebo jen ochutnat další pivo tak u nás máte nyní vhodnou příležitost.

Rušíme prodej 5L soudků

Rušíme prodej 5L soudků. K dostání budou do vyprodání zásob.

Dvě novinky uvedeny do prodeje

Ve čtvrtek, 20.11.2014 jsme uvedli do prodeje dvě novinky. Čerstvě stočený lahvový Porter barrel aged a také náš speciál pro chladné a tmavé zimní večery, Břevnovské ABBEY, které bude k dostání také v sudech.

 

Břevnovské Abbey Porter Barrel Aged
EPM: 17,5% hm EPM: 8,5% hm
Obsah alkoholu: 7,1% obj. Obsah alkoholu: 7,5% obj.
Barva: Polotmavé Barva: Tmavě hnědá až černá
Hořkost: 20 j.EBC Hořkost: 25 j.EBC
Rmutování: infuzní Rmutování: infuzní
Kvašení: svrchní Kvašení: svrchní
    Zrání: min. 4 měsíce v dubovém sudu od skotské whisky
Senzorický charakter: Senzorický charakter:
Pivo má výraznou plnost, nižší hořkost a výrazné ovocné a kořeněné tóny ve vůni a chuti. Připomíná svým charakterem polotmavá trapistická piva. Optimální teplota konzumace je 10°-12°C Pivo dozrávalo v dubovém sudu původně používaném pro výrobu skotské whisky. Tím k původním ovocným tónům po černých třešních přidalo ještě znatelné kouřové a rašelinové tóny. Pro dokonalé vychutnání pivo potřebuje čas a pohodu, optimální teplota konzumace je 14°-16°